30 Ekim 2012 Salı

29 Ekim.


Merak ediyorum ne zaman geldik biz bu raddeye? 
Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyen vatandaşlara tanzikli su sıkarak, biber gazıyla müdahale ederek bu kadar Atatürk düşmanı nasıl olduk?
Türk bayrağı açan vatandaşa tekme atacak kadar mı düşman olduk bayrağımıza?
Ama en komiği de daha doğrusu trajı komik en kötü olayda Ankara'ya kutlamalara katılmak isteyen insanların şehirden çıkışlarının engellenmesi oldu. Valiler şehir dışına çıkmayı yasakladı, polisler yolda giden yolcu otobüslerini aracınızda cenaze torbası yok diye durdurdu, geçişlerine izin vermedi.
89 yıl önce 'yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz' diyen bir adamın emanetine 89 yıl sonra 'yarın savaş ilan ediyoruz' karşılığı verildi resmen.
Bugün sadece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyetimizin ilan edildiği, bağımsız Türkiye oluşumuzun 89.yılı bugün.
Haberleri okudukça, olanları gördükçe ürküyorum resmen ne zaman 'yok artık' desem arkasından daha büyük bir olay patlak veriyor 'bu kadarı da pes yani' dedirten.
Bugün ki insanların amacı sadece kursaklarında bırakılmaya çalışan bayramlarını kutlamak. Ama bugün resmen ortalığı karıştıran, pkk yanlıları gibi muamele gördüler, hoş onlara bile kendi halkından daha iyi davranıyorlar ama...
Yollarda askeri araç konvoyaları, motorsikletli polislerin Türk bayraklarıyla yolda konvoy oluşturmaları, her yıl düzenlenen boğazda ki muhteşem görsel şov bu güzelliklerin yanına o utanç verici olaylar yakıştımı hiç.
Şunu ciddi ciddi söylüyorum ki ben ülkemin gidişatından şüpheleniyorum, böyle devam ederse sanıyorum ki Atatürk'e ait tüm değer yargılarını, Atamızın emanetini ihanetle sonlandıracaklar.
Allah ülkemizi korusun, hakkımızda hayırlısı olsun.
Umarım başka bayramlarımızda katledilmez artık.
Tüm yasaklara rağmen Cumhuriyeti akın akın sokaklarda kutlayan insanları gördükçe yüreğime bir nebze umut tohumları düşüyor.

*Tarihte Bugün* 
29 Ekim 2012,Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Atatürk ve Türk bayrağıyla yürüyüş yapanlara biber gazı ve tanzikli su sıkıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder