6 Haziran 2012 Çarşamba

Türkiye Gündemi

Türkiye'nin gündemi bu aralar çok yoğun ve karışık. Ve ne kötüdür ki hiç iyi bir gündem konumuz yok hep sorunlar sorunlar.
Yıllardır zaten gündemden düşmeyen bir terör gündemimiz var, hergün bir yerlerde şehit haberleri alıyoruz ve bunun karşılığında hiç bir çaba, engellemek için hiç bir önlem alınmıyor. Aynı anda 24 şehit verdiğimizde herkes bas bas bağırıyodu bıçak kemiğe dayandı felan diye ama şimdi hepsi unutuldu. İlla toplu şehit haberleriylemi harekete geçmeyi düşünüyorlar bilmiyorum, televizyonlarda bile bir kaç saniye haberleri veriliyor 1 veya 2 şehit haberi duyulunca.
Diğer bir konu ise KÜRTAJ...Heralde bu ülkede en son konuşulacak konulardan biri olmalıydı bu. Zira bu kadar olumsuzluk içinde tek sorunumuz kürtaja, sezeryanamı kaldı. Gerçekten anlayamıyorum bu hükümeti. Sen önce ülkende ki sorunlara bir çözüm bul sonra gerekirse gelirsin bu konulara ki buna karar vermekte sanamı kalmış. Zaten çıkmış illa 3 çocuk diyorsun da bu çocuklar doğunca masraflarını senmi karşılıyorsun, okula senmi gönderip harç paralarını yatırıyorsun. Bazıları için zaten yeterince zor okumak, sen herkese 3 çocuk yap hepsi cahil kalsın diyosun resmen.
Her neyse bu postu yazmamda ki asıl önemli konu dün açıklanan içerisinde at eti, eşek eti, domuz eti ve bunun gibi maddeler kullanan markalar. Artık hiç birşey tüketemeyecek konuma geldik. Sanırım tarım ve hayvancılığın yapıldığı yerlere gidip kendin pişir, kendin ye hesabı sebzeleri ve hayvanları kendimiz besleyip etinden sütünden vitamininden yararlanmak gerekiyor. Neleri tüketeceğiz ne ile besleneceğiz artık bilmiyorum valla böyle giderse 0 bedene düşücez hepimiz :))
Tarım bakanlığının sitesinde hangi markalarda neler kullanılmış liste halinde yazılmış ve içerisinde 'PINAR' marka sosiste var. Büyük bir firma dersin güvenirsin ama bu işi belki de en rahat bu firmalar yapar. 


http://kamuoyuduyuru.tarim.gov.tr/ buradan girip listeye ulaşabilirsiniz. İnsan sağlığıyla oynamak ne kadar da kolay Allah ıslah etsin diyorum.


Sevgiler.

2 yorum:

  1. Sayıyla tatmin olan bir millet olduğumuz için "çoklu şehit haberleri"nde yas tutulması normal, bunu yapılan zamlara da benzetiyorum. Hani diyorsunuz ya birçok konu varken kürtajın sırası mı diye, belki de birçok konunun önüne geçmek için kürtajı konuşuyorlardır, kim bilir? Sizin de dediğiniz gibi büyük markalar yani güvenilir markalar için bu sahtekarlık daha kolay. Hiç sevmem bu kanıksamışlığı; ama söylemeden de geçemiyor insan: Burası Türkiye!

    YanıtlaSil
  2. evet işlerine gelmeyen gündemleri değiştirme konusunda çok başarılılar ve maalesef dediğin gibi burası Türkiye artık bazı şeylere şaşırmamak gerekiyor sanırım.

    YanıtlaSil