14 Haziran 2012 Perşembe

Blog Yazarlarına: Blogları için 7 Önemli Tavsiye

Blog yazmak için en önemli 2 etken istikrar ve özgün içerik bu 2 sini yaptığınız taktirde sürekli kendinizi geliştirmek isteyeceksiniz. Ancak blog yazma konusunda bazı noktalar var işte onlar dikkat ettiğiniz taktirde daha başarılı bir blogcu olabilirsiniz.Avusturalyalı blog yazarı Dan taylor bu konu hakkında güzel bir yazı yazmış  en önemlilerini 7 ana başlık altında aşağıda belirtilmiştir.
 Kendinizi tanıtın:Dan Taylor’ın  en önemsediği detay kendinizi tanıtmak; kimsiniz,ne iş yapıyorsunuz bloğunuzda bunları anlatmalısınız.Eğer kişisel bloğunuz var ise kısada olsa kendinizi tanıtın ancak iş veya şirket bloğu ise detaylı ama fazla uzun olmayacak şekilde kendinizi tanıtmalısınız.Girişimcilerin ‘Hakkımızda’ sayfasına kendileri tanıtması blogları için önemli bir detay
Güncel ve Popüler içerik:Güncel ve popüler yazılar blog için çok önemli bir etken.En fazla yorum alan yazıların ayrı bir şekilde listelenmesi gerektiğini söyleyen Dan Taylor, iyi yorumculardan siteniz için blog yazmanızı isteyebiliceğinizi söylüyor.
Reklam:Sitenize reklam alıyorsanız okuyucularınızı rahatsız etmeyecek şekilde   reklamlarınızı  yerleştirmelisiniz çünkü hiç bir kullanıcı fazla reklam içerikli siteleri sevmez sizde bundan kaçınmalısınız.Sitenizin tasarımını bozacak reklamlardan uzak durun.
Kalıcılık:Yazdığınız yazılar kısa ömürlü yazılar olmasın,yazılarınız uzun ömürlü olsun sürekli güncelliğini korusun,sonuçta siz haberci değilsiniz
Sosyal paylaşım:Yazdığınız yazıları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmak takipçileriniz ve tanınırlılığınızı arttırır. Yazılarınızı paylaşmak için en iyi sosyal paylaşım sitesi Twitter’ı öneririm,Twitter blogunuza için çok katkı sağlayacaktır.
Arşiv:Dan Taylor’un önemsediği noktalardan biriside site içersinde arşiv alanının olması gerektiği,bu şekilde okuyucuların önceki yazılarına daha kolay ulaşabileceğini söyleyen Avustralyalı yazar ayrıca  bloğunuzun ücretsiz olması gerektiğinide belirtiyor.
Basit ve kısa anlatım:Yazılarınız, okuyucunun kafasını yormayacak cümlelerden oluşsun, cümleleriniz kısa ve anlaşılır olsun.Gereksiz detaylardan kaçının.

Kaynak: Yazarkafe

benim en önem verdiğim şey kesinlikle sadelik ve düzen bende buna çok dikkat ederim gezindiğim bloglarda :))

Sevgiler.

4 yorum:

  1. bizim gibi yeni blogerlar için çok güzel bir paylaşım.teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. rica ederim faydalı olur diye düşündüm :)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar faydalı bir yazı olmuş gerçekten bumerang da bu tarz faydalı yazılar oluyor

    YanıtlaSil
  4. evet zamanım oldukça onuda takip etmeye çalışıyorum, bu yazıyı da yazarkafe de gördüm paylaşmak istedim :)

    YanıtlaSil