18 Mayıs 2012 Cuma

bir cumartesi güncesi

derdi nedir bu sonbaharın demek istiyorum artık, zira derdi neyse bir türlü gitmek bilmedi tam bahar havası görüyoruz ısınıyor havalar peşinden ya soğuk geliyor ya yağmur.
Bizde insanız artık ruh halimiz etkileniyor sonuç olaraktan yani. Hava bi açık bi kapalı feleğimiz şaştı yemin olsun :)
Neyse umuyorum ki havalar en kısa zamanda kendine gelecek :)
Geçen hafta Cumartesi gezmemizde tercihimiz İstanbul Modern oldu ve artık bitmek üzere olan Van Gogh sergisine şükür gidebildik. İstanbul Modern'e gitmeyeli bayaa uzun zaman olmuş ya en son lisedeyken gitmiştim utandım bi an kendimden :)
Sürekli arkadaşlarınla cafeye git otur, alışveriş merkezlerinde dolaş yemek ye türü etkinliklerden pek hoşlanmıyorum ya değişik şeyler yapmak istiyorum. Bu sergide iyi oldu benim için güzel bir etkinlikti :)

Saat 11.00 de açılan sergiye saat 10.00da gidince tabi 1 saatlik bir aramız kaldı bizde etrafı biraz dolaşıp oturup bi cafede çay içtik. Bende oturduğum yerden artistlik olsun diye arkadaşımın bardağını çektim zira benim bardağım böyle şekilli değil düzdü hıhh :)


Yıllar yıllar önce bu cafede oturup yine sergi saatini beklerken ayvalık tostu yemiştik anılarım canlandı birden gözümde tabi biraz değişmiş ama olsun :)
Cafenin içini dikizleyen ben :) Değişik lambalar felan vardı onları inceliyordum çekmişler canım :)
Artık sergi açılış zamanı geldi, baksanıza kuyruk başlamış bile :)
Havanın güzelliğine kanarak H&M'den aldığım ceketimi giydim. Sabah saatlerinde biraz üşütse de hava öğleden sonra güneş açtı içimiz ısındı :)

Van Gogh'un orjinal tabloları yoktu duvarlara yansıtma yapılarak sergilendi fotoğrafları ve bir kısım sözleri. Artık sözü sergiden karelere bırakıyorum :) 










Van Gogh biraz depresif bir yapıya sahip bir ressammış, diğer ressamlar gibi sosyal çevresi arkadaş grupları felan yokmuş. Hatta kendisi gibi olan ressam bir arkadaşıyla aynı evde yaşıyorlarmış ve arkadaşı birgün bunu terk etmiş, onun gitmesinin ardından Van Gogh kendi kulağını kesmiş. Aşağıdaki fotoğrafta ayrıntıları yer alıyor. Serginin giriş kapısında yer alan ve tablolar ile bilgiler veren yer oldukça kalabalıktı bu nedenle bizde fotoğraflarını çektik evde okuruz diye, buda onlardan birtanesi :))




Bu da sanatsal bir çalışma çocuk kimse tamamen tesadüf durmuş orda, bende mesaj atıyordum birbirimizden habersiz güzel bir çalışma olmuş :D
* Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen varsa http://tr.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh adresinden bakabilirler benden bu kadar :)
Unutmadan söyleyeyim Van Gogh'un depresif halleri devam etmiş ve sonunda intihar etmiş.

2 yorum:

  1. Sozler cok guzel , cok anlamli...
    hemen not aldim bir kac tanesini:)
    mutlu haftalar canim!

    YanıtlaSil
  2. daha bir çok söz vardı ama sadece bu kadarını fotoğraflayabildim hem kalabalıktı hem de etrafa bakmaktan fotoğraf çekemedim :)
    bu arada sanada mutlu haftalar canım :)

    YanıtlaSil