13 Mart 2012 Salı

tek bir hikaye - bir kitap • bir film

One Day (Bir Gün)




Geçenlerde internetten bir kitap araştırırken denk geldim bu kitaba ve tesadüfen aynı kitabın bir de filminin olduğunu öğrendim ve o sırada vizyondaydı, fakat neden bilmiyorum ama o zaman filme gitmemiştim sanırım alt yazılı diye olabilir.
Kitabı netten ilk gördüğüm an bir etkisi oldu üzerimde, bu kitabı okursam pişman olmıycakmışım gibi hissettim ve bu bende çok nadir olan bir his. Bir kıyafet gördüğümde eğer onu hissedebiliyosam bana yakışacağına emin olurum o an ve almam gerektiğini düşünürüm. Şuana kadar bu hislerim beni hiç yanıltmadı.
Gelgelelim günlerden bir gün boş zamanımı film izleyerek doldurmaya karar verdim ve kararım One Day i seyretmekten yana oldu.
Filmi büyük bir aşkla izledim ve bazı sahnelerde göz yaşlarımın yanağımdan süzüldüğünü hissettim.
Başta çok güzel bir hikaye ve sonrasında konusu benim çok içinde olduğum bir durum olduğu için beni çok etkiledi hissederek izledim filmi.
Film daha bitmeden bile enlerim arasındaki yerini aldı. Asla bir zaman kaybı değildi.
Yazacak çok şey var bu film hakkında ama şuan bu kadarı yeterli.
Sadece şunu söyleyebilirim ki mutlaka izlenmesi gereken bir film.





Tabi filmi bu kadar aşkla izlemişken o an karar verdim kitabını alıp okumaya, uzun zamandır aklımdaydı zaten almak fakat elimdeki kitapları bitirip onu almayı düşünüyordum.
Ve kitaptan ne kadar istekle bahsettiysem haftasonu aynı iş yerinde çalıştığımız arkadaşım kitabı bana hediye etti. Daha ne kadar ve nasıl sevinebilirdim bilmiyorum mutluluğum 100 metre ileriden belli oluyordu heralde.

Şuan elimde bir kitap var bitmek üzere olan onu bitirip hemen bu kitabıma başlayacağım, heyecanla bekliyorum kitabımı onu odamın en nadide köşesinde bekletiyorum :)

Şimdi bunları paylaşmak istedim sizlerle ama kısa zaman sonra kitabıma başladığım zaman onunla ilgilide bir post yazarım yine :))


3 yorum:

  1. dada film çıktığında yani afişini gördüğümde izlemeliyim demiştim, oralarda bir yerlerde asılı kalmış bu düşünce, aklıma geldi burda görünce, izlemeli demek...

    YanıtlaSil
  2. filmi izleyip çok sevmiştim ktiabı okuyunca mutlaka yorumunu alalım. kitap gibisi var mı yaa ;)

    YanıtlaSil
  3. özge bayrak • kesinlikle izlemelisin benim içinde aylarca asılı kalmış bir filmdi şimdi gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim sizede :))

    Syhn • en kısa zamanda başlayıp, yorumumu sizlerle paylaşacağım ama tahminimce güzel bir kitap okumuş olacağım :))

    YanıtlaSil